Блог

A Case Study – рекламна кампания в Гугъл на Mariner’s Hotel, Слънчев бряг

Начало – 2 август 2020, състояние до 25 август 2020

Mariner’s Hotel е хотел в Слънчев бряг. По размер е по-скоро малък, разполага с 30 двойни стаи. Сайтът на хотела е мое дело. В разговор със собственичката на хотела в края на юли разбрах, че преобладават по-скоро анулациите, отколкото резервациите. Хотелът беше почти празен, но разходите си вървяха – не много розова картина.

Тъй като имам по-специално отношение към хотела, предложих да организирам реклама в Гугъл за август и септември, с много икономичен бюджет. Договорихме се и пуснах рекламната кампания на 2 август.

Избрах формата Responsive Display Ad (Адаптивна реклама с изображения). Ето част от комбинациите от реклами, които действително се появяват в мрежата.Избрахме следните целеви пазари за рекламата:

България, Германия, Русия, Румъния, Чехия, Полша, Великобритания

Дадох старт на 2 август, някъде следобед. И кампанията стартира. Доста успешно. В началото на август в хотела имаше 3 заети стаи, главно за края на седмицата – 7-9 август, но това още не беше в резултат на рекламната кампания – за това трябва време. След това отново затишие, макар данните да говореха за активни кликвания на рекламата. И тогава дойде 15 август, когато собственичката на хотела ми позвъни, за да благодари за заетостта от 95% на хотела. Клиентелата – от целевите пазари – Румъния, България, Русия, Полша. И каза, цитирам: „Март месец започваме с още по-голям бюджет!“

На графиката по-долу може да се видят данните за три избрани дати – кликвания, импресии, среден разход на кликване, разход до 25 август.

 

Интересно е да се види и къде се показват рекламите на хотел Маринърс. По-долу помествам скрийншот от файла, сортиран по брой импресии. При интерес мога да изпратя файл с пълната информация.

А ето разбивка на бюджета:

Рекламен бюджет: 2.00 лв. на ден – 120.00 лв за 2 месеца
Такси за подготовка и обслужване на кампанията:
18% от бюджета – 21.60 лв
Такса 1-ви месец – 88.00 лв
Такса 2-ри месец – 22.00 лв
Общо – 251.60 лв

Повече за условията, които предлагаме за Гугъл реклама на Google Ads - цени.

И така, за сумата от 251.60 лв. хотел Маринърс се напълни още на втората седмица от рекламната кампания, като тази тенденция се поддържа и до момента. Това е цената на три нощувки в хотела. За верификация на това твърдение мога да предоставя контакти на собственичката на хотела.

С този кратък Case Study искам да заявя увереността си, че със скромни бюджети е възможно да се постигат добри резултати. Особено в условията на COVID-19, когато големите хотели остават празни, защото големите туроператори се отдръпват от пазара. Каква е алтернативата тогава? Хотелите трябва сами да се грижат за клиентелата си. Освен това все повече потенциални туристи съзнателно отбягват услугите на големите играчи като Booking.com, Expedia, Kayak, TripAdvisor, като една от основните причини е изключително сложната процедура по анулациите и възстановяването на сумите. Докато при директна резервация с хотела това не е никакъв проблем. Освен това хотелите могат да бъдат много по-гъвкави в ценообразуването в сравнение с големите онлайн туроператори.

За момента най-ефективното средство е реклама в Гугъл.

Още от Блога

Портфолио

Advokatpolsha.bg

Сайт на БПЮК

Сайт на БПЮК (Българо-полска юридическа кантора) - www.advokatpolsha.bg.
433
Адвокат Иво Антонов

Сайт на адвокат Иво Антонов

Сайт на адвокат Иво АНтонов
436

Онлайн магазин Selecta Shop

Онлайн магазин Selecta Shop
327

Vasil antonov

Аз съм Васил Антонов. Занимавам се със създаване и развиване на Интернет сайтове и съпътстващи дейности.

 

Контакти

Адрес: Каменната къща
ул. Г. Кондолов 41, 8271, с. Велика, Община Царево
Email: antonov@vasilantonov.com
Телефон: +359888333044
Понеделник - петък: 10:00 до 17:00 ч.

На линия

В момента има 8  гости и няма потребители в сайта

Каменната къща

Search