Блог

Как да направим хотелския сайт GREAT AGAIN? - Част II

Продължение...

4. Модул за резервации

Модулът за резервации е най-важният елемент от хотелския сайт, заедно с адекватно представяне на всички канали за комуникация - телефони, мейл адреси, Вайбър, Месинджър, Whatsapp. Тези канали обаче трябва да бъдат обслужвани 24/7. По възможност отговаряйте веднага, щом можете. Вашите клиенти дори очакват незабавен отговор. Повече за комуникациите ще има в съответния раздел.

 

Тук нещата се разделят на две:

  • Локален модул за резервации от типа „заявка - потвърждение“
  • Модул, предлаган за вграждане от трета страна.

Модули за вграждане, уеб базирани:

Локален модул

Локалният модул представлява мейл форма с повече полета, като дата на пристигане, дата на заминаване, вид стая, брой туристи - може да се направи всичко, което ще ви помогне при прецизирането на резервацията. Ако имате свободни стаи за желаните дати - чудесно. Ако нямате, влизате в диалог с клиентите, за да им предложите алтернатива. Локалният модул си има своите предимства - всичко зависи само от вас, контактувате директно с потенциалните клиенти, като можете да им предлагате промоции и прочие.

Локалният модул предполага множество ангажименти: предоставяне на отговор, проверка на заетостта, предлагане на алтернативни дати при липса на наличност. Тук можете да създадете по-неформални отношения с потенциалните си клиенти, а това се приветства от представителите на поколенията Z, Y (Милениали) и X. Кратко разяснение относно поколенията:

 - Поколение Z – 9% от населението на страната, хора, родени между 1996 и 2009;
- Поколение Y (известно още като милениал), 20% от населението, родени в периода 1980-1995;
- Поколение X, 22%, родени между 1965 и 1979;

И на последно, но не и по значимост - при реализиране на резервации си спестявате комисионните, които дължите на Онлайн пътническите агенции (ОТА).

Освен това клиентите ви могат да разчитат на по-улеснен процес на анулация, а това ви носи отлична репутация. Опитайте се да анулирате резервация, направена в Booking.com, Expedia.com, Agoda и прочие. Ще ви откажат да си търсите възможност за анулация още на първия час. А вие, като собственици на хотел, който държи да си запази клиентите, ще прибегнете до много по-гъвкава политика за анулации, нали така?

 

Уеб-базирани модули

Каква е ситуацията с уеб-базираните модули? Най-различна по отношение на цената, сравнително еднаква като предлагане. Споменатите модули по-горе не са единствените, разбира се, но с тях имам опит.

Цената на LittleHotelier в момента е 109 долара на месец без данък. Тя включва, освен доста добър модул за резервации, който се вгражда в сайта ви, връзка с множество канали за резервации като Booking, Expedia, Airbnb и други. Повече за това може да се прочете на сайта на LittleHotelier. Компанията е австралийска, имат локализация на много езици, но не и на български.

KWHotel е полска компания, работеща в сферата на хотелските резервации. Техният модул за интегриране в момента е с цена 68.60 евро годишно. Това е най-обикновената услуга, предназначена за 1 компютър. Има, разбира се, много екстри, които са платени. Локализация - без български, разбира се.

Reseliva е турска компания, която е създала чудесен продукт. Тяхната цена е 3% от всяка реализирана резервация - нещо да кажете?

Какво предлага Reseliva? Много, за тази цена. Освен Booking Engine, в тази цена влизат мобилен сайт, Фейсбук апликация за резервации от Фейсбук страницата на хотела, интеграция с TripAdvisor - там се плаща комисионна на TripAdvisor, но пък имате достъп до огромния пазар на платформата. Разбира се, Reseliva предлагат и екстри, срещу заплащане, като Channel Management. Локализация - в сайта не, но пък в контролния панел, където нанасяте данните на хотела си, може да се използва български.

Предимствата на уеб-базираните модули?

Хотелът ви влиза в играта на „големите момчета“. Имайте предвид обаче, че ви предстои доста предварителна работа - въвеждане на данни за хотела, описание на стаи, удобства, въвеждане на цени, определяне на намаления и промоции и прочие. За разлика от локалния модул уеб-базираните приложения изискват изграждане фактически на още един сайт.

Уеб-базираният модел на Reseliva се използва на два от сайтовете, изградени от мен - Хотел Маринър'с в Слънчев бряг (https://www.hotelmariner.com) и Хотел Феникс в Лозенец (https://www.hotelfeniks.com).

Всеки, който се интересува от информация от първа ръка, може да се свърже с хотелите.

Още от Блога

Портфолио

Advokatpolsha.bg

Сайт на БПЮК

Сайт на БПЮК (Българо-полска юридическа кантора) - www.advokatpolsha.bg.
432
Адвокат Иво Антонов

Сайт на адвокат Иво Антонов

Сайт на адвокат Иво АНтонов
435

Онлайн магазин Selecta Shop

Онлайн магазин Selecta Shop
326

Vasil antonov

Аз съм Васил Антонов. Занимавам се със създаване и развиване на Интернет сайтове и съпътстващи дейности.

 

Контакти

Адрес: Каменната къща
ул. Г. Кондолов 41, 8271, с. Велика, Община Царево
Email: antonov@vasilantonov.com
Телефон: +359888333044
Понеделник - петък: 10:00 до 17:00 ч.

На линия

В момента има 306  гости и няма потребители в сайта

Каменната къща

Search