fbpx

Котешки истории от Каменната къща или за чий ни са тези AMP-та?

Написана от
Карлсон на покрива Карлсон на покрива

Днес реших да ви запозная с котките, които обитават нашия двор и са неразделна част от процеса на измисляне на истории за микро-сайтове, директни резервации и AMP (Ускорени мобилни страници). Каква е връзката - ще рече някой.

Ами връзката е такава, че по-младото поколение котета са много по-склонни да възприемат новостите в хотелския дигитален маркетинг, отколкото техните майки, лели и бащи.

Но нека първо да направя представянето:

carrieНа снимката вляво е Кари, сестра на Барак Обама (Бари). Бари, за съжаление, беше отровен от бивши агенти на КГБ или ДС, за които имаме подозрение, че живеят сред нас, обикновените селяни от Велика, маскирани като благовидни поданици на Мутроландия. Лека му пръст, беше страхотен котарак. И като че ли беше най-склонен да проумява тайните на хотелския дигитален маркетинг от своите връстници. Както и да е, Кари е майката на един от героите в двора. Първоначално го кръстихме Арчи, на един от претендентите за трона на Албион и това е свързано с имената на неговите братовчеди, както ще стане ясно по-късно. Ала Арчи прояви неудържимо желание да се засели на покрива на барбекюто, направи го свой дом и нямахме никакъв дрг избор, освен да го прекръстим на Карлсон, който живее на покрива.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

carlson 02Тук е самият Карлсон, който се подава от отвора на комина. Очаквам всеки момент да обере саждите и да тупне в огнището. Карлсон проявява завидни способности да надушва ползите от Ускорените мобилни страници, но за това - по-късно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Продължаваме с представянето. 

loraВляво на снимката е Лора Каравелова. Тя е майка на Кейт Мидълтън и Принц Хари. И двете подрастващи котета демонстрират отлични заложби за вникване в тайните на хотелския дигитален маркетинг. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kateТук виждаме Кейт, която, в живия живот, се явява сестра на Принц Хари. Ама както и да е. Има добри заложби да се превърне в специалист по Ускорените мобилни страници - вижте само как притичва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cvetaНа последно място, но не и по значение, ще представя Цвета Караянчева. Тя дойде от нищото, прояви огромен тепегьозлък, съчетано с видима интелектулна оскъдност, и реши да остане, поне заради яденето. Тя, по право, отговаря за Суперкомпютрите. Ето я и нея.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това са обитателите на двора ни. Както вече сазах, те са неразделна част от процеса на ограмотяване на хотелиерското съсловие в новостите в Интернет нещата, защото първо на тях изпробвам различни подходи в стремежа си да стигна до съзнанието на тази важна група професионалисти. Опитът ми сочи, че по-възрастните котки не са склонни да се напрягат мисловно и на моите лекции реагират ту с прозявка, ту с някое единично дизинтересирано "Мяу" - сиреч не ни занимавай с таквиз неща, ние сме пекани професионалисти.

Малките, обаче, са с по-будно съзнание, особено по отношение на Accelerated Mobile Pages (Ускорените мобилни страници). Сигурно има някаква причина. Струва ми се, че я разбрах. УМС са предназначени за мобилни устройства - да се виждат добре на малките екрани и да зареждат много бързо. Това се дължи на опростения протокол на самите страници, който ни връща в зората на уебмастърството, когато работехме на HTML. 

Това не е толкова важно, важното е, че от 1 юли т. г. Гугъл започна да индексира с предимство AMP страници, като остави на заден план дори сайтове с адаптивен дизайн, да не говорим за сайтове с традиционен твърд дизайн.

Защо мисля, че подрастващото котешко поколение е положително настроено към AMP? Провеждал съм експерименти, като съм им показвал един и същ сайт на екрана на лаптоп и на екрана на смартфон. В преодладаващата част от резултатите котетата са реагирали по-оживено на вида на телефонния дисплей, т. е. по-близо са до УМС. Правил съм и други опити, но те са засекретени, поне засега. И всички сочат към ползата от AMP.

Не ме разбирайте погрешно - аз не съм върл фен на тези ускорени страници. Решението на Гугъл да наложи този стандарт носи много трудности и проблеми. Повечето от хотелските сайтове все още не са с адаптивен дизайн, да не говорим за сигурна връзка SSL (https), както и за куп неща, отдавна приети в световната практика. И именно сегашното насилствено налагане на този стандарт заварва неподготвени хиляди хотелиери. Разбира се, това се отнася до всички, които имат Интернет сайтове, но моята грижа е за хотелските братя.

В следващи истории от двора на Каменната къща ще ви запозная с характерните особености на AMP. Разбира се, първо ще прочета материала на дворните четириноги обитатели, за да съм сигурен, че ще бъда разбран добре и от останалия свят. 

 

 
Прочетена 620 пъти

Оставете коментар

Уверете се, че сте въвели информация в задължителните полета, маркирани с (*). HTML кодът не е разрешен.

васил антонов

Каменната къща, Ул. Г. Кондолов 41, 8271 с. Велика, общ. Царево

Каменната къща

Котешки истории от Каменната къща или за чий ни са тези AMP-та? - QR Code Friendly

Instagram

Инстаграм

Фейсбук

Search